6 nov. 2011

Tamme kastanjes, lekker in de champignonsoep

Ellen, speciaal voor jou het blad van de tamme kastanje.

De oogst heeft al een paar weken geleden plaats gevonden. Half oktober was het laatste gevallen, ongeveer 3 weken oogsttijd. En dan heb je een hele mand, maar nog geen eetbare kastanjes. Pellen, handschoenen is een absolute must. De hulzen wil ik ook eigenlijk niet in de tuin laten, in het volgend seizoen zijn de stekels nog steeds gemeen scherp.

De houdbaarheid van de tamme kastanjes valt me een beetje tegen. Binnen een maand zijn ze niet meer goed. Gelukkig toch nog veel goede kastanjes. Eindelijk een lekker recept gevonden. Eigen gemaakte champignonsoep, op basis van een roe en bij voorkeur met kastanje-champignons. De tamme kastanjes kook ik 10 minuten, dan pellen en in de soep. Deze soep kan je niet meer bewaren (geen weekend soep dus), dat gaat niet goed met de kastanjes. Wel erg smakelijk, ook namens de gasten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen